Szavazás
Milyen programokat látna szívesen nálunk?
 
Statisztika
Tagok : 32
Tartalom : 86
Tartalom találatai : 39636
Oldalainkat 4 vendég böngészi
Hirdetés
Új funkcióval bővült oldalunk! Mostantól a fent található Videók menüpont alatt megtekinthetők a rendezvényeinkről készült videók és összeállítások.

 

 • кухня в Днепропетровске
 • диван в Днепропетровске
 • шкаф купе в Днепропетровске
 • спальня в Днепропетровске
 • детская в Днепропетровске
 • гостиная в Днепропетровске
 • гардеробная в Днепропетровске
 • столешница из кварца в днепропетровске
 • A Rendőrség bűnmegelőzési előadása

  2019. június 4.-én került megrendezésre intézményünkben a Rendőrség által tartott bűnmegelőzésre irányuló előadásunk. A programmal az időskorúakat és az egyedül élőket kívánjuk megszólítani.

  Az előadásban szó volt a személy és vagyonbiztonság fontosságáról, a csalók trükkjeiről melyekkel főként idős, egyedül élő embereket akarnak megtéveszteni. Felhívták a figyelmet arra, hogy kézpénzt csak annyit tartsanak otthonukban, amennyi a mindennapi megélhetésükhöz szükséges. Kulcsfontosságú szerepet játszik saját vagyontárgyaik és testi épségük megóvásában az, hogy kit engednek be az otthonunkba, kiben miként bízzanak meg. A rendőrség óvva int mindenkit attól, hogy a házaló idegenekkel ne álljanak szóba, és be se engedjék őket az otthonukba. A csalók kihasználva az idős, egyedül élő emberek jóhiszeműségét, hiszékenységét felesleges, értéktelen termékekkel házalnak ésszerűtlenül magas áron. Elutasításra erőszakossá, támadóvá válhatnak, ezért amennyiben lehetséges ilyen esetekben csak ablakon vagy kerítésen keresztül kommunikáljunk az ismeretlennel. Amennyiben nem áll odébb az elutasításra, értesítsük a Rendőrséget! A világ változásaival az emberi szándékok is megváltoztak. Az idős emberek emlékei között még él a bizalom, amellyel ínséges időkben embertársainkhoz viszonyultak. Ezt akarják kihasználni ezek a rosszindulatú szélhámosok. A rendőrség képviselője arra kérte a hallgatóságot, hogy ilyen esetben mindenképpen igyekezzenek minél pontosabb személyleírást adni a kiérkező rendőröknek. A házalóknak rendelkezniük kell az adott település jegyzőjétől kapott igazolással miszerint a településen kereskedelmi tevékenységet folytathatnak. Más településen kiadott igazolás nem jó. Szó volt arról is, hogy a közüzemi szolgáltatók dolgozójai minden esetben a cég matricázott autójával érkeznek ki a helyszínre, és a munkáltató által hitelesített igazolvánnyal kell rendelkezniük, amit el kell kérni minden alkalommal.

   

  Az előadás második részében a BikeSafe adatbázisról esett szó. Ez egy rendőrségi adatbázis, melybe regisztrációval kerülnek be a kerékpárok és tulajdonosaik adatai. Ebbe a rendszerbe a helyszínen lehetőség nyílt ingyenes regisztrációra, mellyel többen éltek is. Ez a rendszer egyszerűbbé teszi az ellopott kerékpárok azonosítását és megtalálását a rendőrök számára, valamint könnyebbé teszi az eltulajdonított kerékpár visszajuttatását jogos tulajdonosához.
  A kerékpárokat tulajdonosaik a BikeSafe pontokon, illetve a www.bikesafe.hu internetes portálon tudják regisztrálni.

  Köszönjük az előadást Bátkai Miklós Rendőr alezredesnek és munkatársainak Deák Sándornak, akik a kerékpáros regisztrációt végezték.

   

  ADA Gondozó Nonprofit Kft.

   
 • сделать ремонты тут