Milyen programokat látna szívesen nálunk?
 
Tagok : 470
Tartalom : 204
Tartalom találatai : 138441
Oldalainkat 12 vendég böngészi
Új funkcióval bővült oldalunk! Mostantól a fent található Videók menüpont alatt megtekinthetők a rendezvényeinkről készült videók és összeállítások.

 

Az új kenyér ünnepe

Államalapításunkkal, Szent István napjával összefügg az első kenyér megsütése is a friss búzából. A kenyérgabona betakarításának lezárásával megkezdődik a munka a malmokban, hogy a kenyérbúzából liszt, később a lisztből kenyér kerülhessen az asztalra. A kenyér számunkra a minden napok nélkülözhetetlen, egyben legtermészetesebb része, ezért fontos megünnepelni a friss búzából készült első kenyeret. Ugyan ma már nem sütünk otthon a kemencében kenyeret, de az idősebb korosztály emlékei között kutakodva még érezheti a házi kenyér ízét, annak illatát.

Intézményünk életében már hagyományőrzés ez az ünnepség, melyet az idei évben augusztus 23.-án rendeztünk meg. A pékek remekműve ezen a szép napon a tányérokban gőzölgő gulyás mellett foglalhatta el helyét, így megkoronázva a feldíszített asztalt.

   

A jelen lévők helyben fogyaszthatták el, míg a házi gondozást igénybevevőknek otthonaikba juttatták el dolgozóink a szívet melengető étket.

 

Az egy tál étel asztalra kerülésében segédkeztek Liszkai Józsefné, Makhajda Sándorné, Vaczkó Istvánné, Rácz-Fodor Ferencné, valamint dolgozóink. Ezúton szeretnénk megköszönni nekik lázas munkájukat!

Továbbá köszönetet szeretnénk mondani Földházi Ferencnek, aki „Ki mit tud?!” vetélkedőt állított össze és vezetett le az ebéd végeztével.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

ADA Gondozó Nonprofit Kft.