Milyen programokat látna szívesen nálunk?
 
Tagok : 470
Tartalom : 204
Tartalom találatai : 138457
Oldalainkat 6 vendég böngészi
Új funkcióval bővült oldalunk! Mostantól a fent található Videók menüpont alatt megtekinthetők a rendezvényeinkről készült videók és összeállítások.

 

„EZÜSTFENYŐ” NYUGDÍJAS KLUB

 

A Végegyházi Általános Művelődési Központ intézményeiből (óvoda, iskola, napközi konyha, könyvtár) 2000-2007. között igen sok alkalmazott és pedagógus lett nyugdíjas. A korábban megszokott, rendszeres kapcsolatok megszakadtak, az immár nyugállományúak nagyon ritkán találkoztunk a még aktív munkatársakkal, egymással még kevésbé…

Ha itt-ott találkoztunk annyi sok mondanivalónk volt egymásnak, hogy többünkben felmerült az igény a rendszeres találkozás lehetőségeinek és feltételeinek megteremtésére.

A nagyon szoros szálak, úgy mint a gyermekközpontú aktív évek egymásrautaltsága, az egymás iránti meggyőződésen alapuló tisztelet megérlelte néhányunkban egy önálló klub létrehozásának gondolatát. Miután a gondolattal azonosulók megbíztak a szervezéssel, 2007. szeptember 14-én minden akkori nyugdíjast és párját meghívtuk az alakuló ülésünkre. Legtöbben eljöttek, és a közkívánat megtestüléseként létrejött az akkor még névtelen klubunk, 18 fővel.

Működésünk alapelveiként meghatároztuk:

- a klub tagja lehet a Végegyházi Általános Művelődési Központ intézményeinek minden nyugállományú dolgozója, s élete párja;

- az időközben nyugdíjassá válókat megszólítjuk, felkínálva számukra is a klubtagság lehetőségét;

- működésünket önfenntartással, tagdíjjal biztosítjuk;

- minden harmadik kedden találkozunk (kezdetben a művelődési házban, jelenleg az ADA klubhelyiségében).

Céljainkat is meghatároztuk:

- összejönni rendszeresen, hogy jól érezzük magunkat egymás körében;

- bekapcsolódni községünk társadalmi, kulturális életébe, gyermekintézményeink támogatásába;

- kulturális, sport és egyéb (kulináris) rendezvények látogatásának közös szervezése.

A következő klubfoglalkozásra tűztük a névadásunkat. Több ötlet jött szóba: „Fáklya”, „Lámpás”, Régi barátok”, stb.. A mindannyiunk által elfogadott „Ezüstfenyő” lett a befutó, s viseljük ezt a nevet azóta is.

2008 februárjában felvételünket kértük a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségébe, amelynek Elnöksége 2008. április 10-én kelt értesítésében taggá fogadott bennünket.

Jelenleg 17-en vagyunk, tele a minden harmadik kedd utáni vágyakozással.

Baráth Mihály klubvezető